online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Komšić: Antifašizam je jedna od temeljnih civilizacijskih vrijednosti

Antifašizam je jedna od temeljnih civilizacijskih vrijednosti, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u povodu Dana pobjede nad fašizmom, a ujedno i Dana Europe i Dana zlatnih ljiljana.


   “Kao građanin Bosne i Hercegovine, države koja je utemeljena na načelima antifašizma i države koja se i u svojoj bliskoj prošlosti suočavala s avetima fašizma, ponosan sam na našu prošlost, jer su najmanje dvije generacije građana Bosne i Hercegovine, braneći našu domovinu, ujedno branilе i temeljne vrijednosti civiliziranog svijeta. Bosanci i Hercegovci oduvijek su znali razlikovati dobro i zlo, čovječnost i nečovječnost, suprotstaviti se genocidnim i fašističkim projektima prije negoli su u svijetu usvojene deklaracije i konvencije o genocidu i njegovom sprječavanju i ja im na tomu čestitam. I narodnooslobodilačka borba i obrambeno-oslobodilačka borba predstavljaju povijesni kontinuitet obrane temeljnih civilizacijskih vrijednosti. Ne postoji nikakva razlika između europskih antifašističkih vrijednosti i onih vrijednosti koje Bosnu i Hercegovinu opisuju kao domovinu svih njenih građana bez obzira na bilo čiju nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu identitetsku pripadnost”, rekao je Komšić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia