online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Komisija za vrijednosne papire FBiH ponovno može da radi

Imenovan je novi saziv Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine.

To se desilo u današnjem nastavku 12. redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kada je nakon ranijeg odobravanja u Predstavničkom domu, konačno potvrđena odluka o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih članova ovog tijela koje ima čitav spektar nadležnosti, veoma bitnih za tržište kapitala, ukupnu finansijsku i ekonomsku stabilnost.

Ova komisija, naime, nije funkcionirala u punom sastavu od novembra 2019. godine. Puno je blokiranih procesa zbog toga, naglašavali su u međuvremenu iz Udruženja poslodavaca FBiH i s drugih adresa.

Nakon javnog konkursa, odluka o imenovanju novih članova nije u prvi mah potvrđena u Parlamentu jer je iz opozicije prigovoreno da od predloženih pet članova Komisije nijedan nije Srbin. Bilo je također primjedbi da su neki od predloženih politički aktivni, što je nedopustivo za članstvo u ovom tijelu.

Konkurs je ponovljen, pa je u međuvremenu potvrdu novom članstvu dao Predstavnički dom te danas i Dom naroda, čime su se stekli uvjeti za operativnost tijela.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia