online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Koldžo obišao radove u ulici Behdžeta Mutevelića

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, sa saradnicima, obišao je danas završne radove na asfaltiranju postojećeg parkinga u ulici Behdžeta Mutevelića.

U prethodnom periodu uklonjena je kamena kaldrma i kameni ivičnjaci, nakon čega su ugrađeni novi slivnici i kanalizacione cijevi, jer su postojeće bile dotrajale i nefunkcionalne. Postavljeni su i novi ivičnjaci, asfaltiran je trotoar, te je odrađena i priprema za ugradnju novog asfaltnog sloja.

Koldžo je istakao kako je postojeći parking jedan od najstarijih na području općine i samim tim je dotrajao, tako da je rekonstrukcija bila neophodna.

– Najveći problem predstavljao je sam ulaz i izlaz sa parkinga, s obzirom da su niše za kontejnere zauzimale dio parking prostora i ograničavale ulaz i izlaz. Ovim radovima  niše su uklonjene, a na adekvatnim lokacijama će biti postavljena nova zvona za odlaganje otpada, tako da će se i broj parking mjesta povećati za oko 15 novih – istakao je Koldžo.

Osim radova na rekonstrukciji parking prostora, na ovoj lokaciji izvršena je i rekonstrukcija javne rasvjete ugradnjom novih stubova sa ciljem boljeg osvjetljenja prostora.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je 75.000 KM, a radovi su izvedeni u okviru vanrednog održavanja saobraćajnica za 2020. godinu, saopćeno je iz ove općine. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia