online slots game malaysia
SvijetVijesti

Kolaps sistema PCR testiranja u Austriji

U Austriji, koja je u lockdownu od početka nedjelje, sistem za PCR testiranje u svim dijelovima zemlje je preopterećen i testiranima rezultati stižu sa velikim kašenjenjem.

Dok su prošle nedjelje Gornja Austrija i Salcburg objavile da je “pao” njihov sistem testiranja, a i Koruška ove nedjelje zbog preopterećenja donijela odluku da ne moraju više da se testiraju oboljeli od korone nakon desetodnevnog karantina, očigledno problemi postoje i u Beču.

Reporter Tanjuga u Beču morao je, pored vakcinacije da se testira za odlazak na konferenciju za štampu u Vladu Austrije, ali u tome je bio onemogućen, jer rezultat PCR testa, koji je inače besplatan, nije stigao na vrijeme.

Naime za prisustvo medijskim događajima u Vladi primjenjuje se takozvano “2G plus” pravilo, a ono predviđa da vakcinisani ili izliječeni moraju imati i negativan PCR test.

Test koji se radi u “boksovima za testiranje”, kojih ima širom grada, urađen je u ponedjeljak u 16.52 minuta, a rezultat je stigao za više od 24 sata, u utorak u 17.35.

Preopterećenje sistema testiranja, a svakodnevno se vrši više od 400.000 PCR testova, predstavlja veliki problem po nevakcinisane zaposlene.

Naime, na radnom mjestu važi “3G” pravilo, a to predviđa da na posao mogu doći samo vakcinisani, izliječeni od virusa korona ili negativno testirani.

Antigenski test, koji mogu sprovesti u apotekama, ima rok važenja od svega 24 sata, a PCR test 48 sati.

Međutim, pošto se rezultat dobije sa tolikim zakašenjenjem zaposleni nevakcinisani de fakto bi, kako ne bi imali izostanak na poslu, morali da se testiraju svakodnevno.

Ispred boksova za testiranje ima redova, negdje veći, negdje manji.

Tako, na primjer, na najvećem punktu za testiranje, u koji je moguće ući kolima, Vienna Austria Center iz dana u dan formira se ogromna kolona vozila, koja blokira i dijelove bečkog autoputa A22.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia