online slots game malaysia
Vijesti

Koalicija ‘Pod lupom’ upozorila na manipuliranje biračkim odborima

U sklopu promatračke misije Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” zabilježene su 942 izborne nepravilnosti i 95 propusta u radu lokalne izborna administracije ili kršenja rokova, a posebno zabrinjavaju prijave kupovine glasova, izjavio je u četvrtak Mostaru koordinator za zagovaranje Koalicije “Pod lupom” Ivica Ćavar.

Na predstavljanju rezultata dugoročnog promatranja Općih izbora 2022. u BiH za razdoblje od 25. srpnja do 11. rujna, Ćavar je istaknuo kako se najveći broj nepravilnosti, njih 484, odnosi na preuranjenu izbornu kampanju u vrijeme kada je to zakonom zabranjeno.

– Od ostalih najučestalijih nepravilnosti, njih 271 odnosi se na zloupotrebu javnih resursa u svrhu političke promocije, uz 54 slučaja zabilježen je rad javnih službenika u kampanji političkog subjekta. Pristranost u medijskom izvješćivanju zabilježeno je u 38 slučajeva, dok je neprimjeren govor u izbornoj kampanji evidentiran u 37 slučajeva – naveo je Ćavar.

Posebno je zabrinjavajuće 11 prijava koje se odnose na kupovinu glasova u predizbornom vremenu, kao i slučajevi trgovine mjestima u biračkim odborima.

Prijave pokušaja kupovine glasova došle su iz više općine i gradova iz Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko, a problem je što su te radnje teško dokazive, dodao je Ćavar.

– Kada govorimo o cijeni, prema našim informacija ponude se kreću u rasponu od 100 maraka od 100 eura – kazao je Ćavar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia