online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KO NiP-a o sanaciji dugova u zdravstvu: Novcima građana SDA i HDZ prikriva vlastiti kriminal

U reakciji Kantonalnog odbora Narod i Pravda Kantona Sarajevo na najavu raspodjele sredstava Vlade FBiH za sanaciju dugova javnih zdravstvenih ustanova u FBiH, navodi se kako su potpuno nejasni kriteriji kojim se odlučivalo o raspodjeli prihoda te da je vidljivo da je jedino Opća bolnica Sarajevo izostavljena.
Iz Naroda i Pravde navode kako je jasno da je Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u FBiH strateški interes HDZ-a BiH koji suvereno upravlja Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar za koju je i namijenjeno najviše sredstava, ukupno 63 miliona KM.
Ovim prijedlogom dolazimo do paradoksalne situacije da ćemo u mnogim slučajevima faktički finansijski pomoći onim direktorima i onim upravama koje su i nagomilale dugove. Također, po pravilu, uz neke izuzetke, radi se o kadrovima SDA i HDZ-a BiH pa je sasvim opravdano pitanje šta je stvarni motiv Vlade Federacije BiH: pomoć zdravstvenim ustanovama i, u konačnici, i samim građanima, ili saniranje i prikrivanje vlastitog višegodišnjeg kriminala? Ukoliko ostavljamo iste direktore, iste uprave, ako se i dalje nastavlja sa kriminalnim javnim nabavkama u sektoru zdravstva, sa različitim manipulacijama, stranačkim zapošljavanjem, onda se odgovor nameće sam“, poručuju iz Kantonalnog odbora Narod i Pravda Sarajevo.
Činjenica da je jedino Opća bolnica „Prim. Dr. Abdulah Nakaš“ izostavljena iz raspodjele sredstava što ukazuje na osvetnički odnos SDA prema građanima Kantona Sarajevo, stava su u NiPu.
„Za Opću bolnicu Sarajevo nije predviđena niti jedna jedina marka, dok je za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i direktoricu dr. Sebiju Izetbegović planirano 30 miliona KM za sanaciju dugova.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia