online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ko je Aleksandra Nikolić, buduća ministrica obrazovanja u KS ?

Aleksandra Nikolić rođena je 5.5.1966. godine u Sarajevu.

Donosimo dio bogate biografije

Školske 1984/85. godine upisala je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu, odsjek Tehnologija prehrambene industrije.
Odmah nakon diplomiranja, nastavila je školovanje na poslije-diplomskom studiju, kao stipendista Fonda za visoko obrazovanje. Rat je prekinuo njeno redovno studiranje, tako da je 1998. godine uspješno okončala ovaj studij odbranom magistarskog rada pod naslovom ”Razvoj metodike sistematizacije i procjene složenosti poslova na radnim mjestima u agroindustrijskom kompleksu”.
U zvanje vandrednog profesora izabrana je 2013. godine, dok je u zvanje redovnog profesora izabrana 2018. godine.
U periodu od 2016 do 2020 obavlja dužnost Prorektora za međunarodnu saradnju na UNSA.

Prepoznata je kao vrlo aktivan stručnjak i ekspert, kako na području BiH, tako i u širem međunarodnom okruženju. Upravo zbog takvog imidža Nikolić je 2016. godine od strane EU komisije imenovana za člana BiH HERE tima (Higher Education Reform Experts).

Kandidatkinja je svoje istraživačke, akademske i ekspertske sposobnosti gradila učestvujući kao referent u radu većeg broja naučno-stručnih skupova domaćeg i međunarodnog karaktera (preko 40 medjunarodnih naučnostručnih konferencija, seminara i radnih sastanaka).
U svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, kandidatkinja Aleksandra Nikolić je samostalno ili u koautorstvu objavila ukupno 93 stručna i naučna rada (57 naučnih i 36 stručnih radova, od toga od zadnjeg izbora prije tri godine objavila je 24 naučna i 7 stručnih radova), gdje posebno treba istaći pet radova koja su objavljena u žurnalima sa prestižnom internacionalnom indeksacijom (CC baza).
0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia