online slots game malaysia
Vijesti

KJKP Sarajevogas podržalo inicijativu Bečarevića o smanjenju gasa


Uprava i Nadzorni odbor Kantonalno javno komunalno preduzeće Sarajevogas javno su podržali inicijativu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almira Bečarevića koju je početkom ove sedmice javno pokrenuo prema federalnim ministrima Nerminu Džindiću i Zlatanu Vujanoviću s ciljem smanjenja cijene gasa do 30% za krajnje potrošače ovog energenta u Kantonu Sarajevo, obrazloženu konkretnim argumentima, te stav i podršku Vlade Kantona Sarajevo vezanu za ovu inicijativu.

U saopštenju ovog preduzeća kaže se:

“Nakon radne posjete KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo, te medijskih istupa ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almira Bečarevića u kojima je naglašeno postojanje mogućnosti da cijena prirodnog gasa za krajnje korisnike u Kantonu Sarajevo može biti značajno niža, Uprava i Nadzorni odbor KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo smatraju važnim istaći da podržavaju ovu inicijativu ministra Bečarevića, kao i Vlade Kantona Sarajevo.

KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo poziva sve nadležne koji su uključeni u aktivnost nabavke prirodnog gasa za tržište u Federaciji BiH, te formiranja cijene za krajnje potrošače da pokrenu neophodne aktivnosti koje bi dovele do postizanja dogovora o što povoljnijoj cijeni ovog energenta. Na taj način, uticalo bi se i na veću potrošnju prirodnog gasa, što bi direktno dovelo do smanjenog nivoa zagađenja zraka u Kantonu Sarajevo.”

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia