online slots game malaysia
Vijesti

Katica za Špicu: Od ranije postoje mehanizmi u borbi protiv maloljetničke delikvencije u školama

U posljednjem ovosedmičnom izdanju emisije Špica sa ministrom MUP-a Kantona Sarajevo Admirom Katicom.

Sistem sigurnosti pod velikim izazovom je u Srbiji. Ovo je tužan događaj za sve ali i koji je je ujedno i izazvao strah javnosti u BiH.

Katica navodi da su analazirali sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevu i kakav je njihov odgovor na maloljetničku delikvenciju, “gdje smo mi, šta smo mi, šta smo uradili u proteklom periodu i šta trebamo uraditi u budućnosti”.

Borba protiv maloljetničke delikvencije se prethodnih godina, kako Katica navodi, prelila u preventivne mehanizme u osnovnim školama, “mi bilježimo velike uspjehe po tom pitanju.”

“Ta preventivna aktivnost se provodi skriveno, samozatajno, ona nije vidljiva našim građanima, a ja mislim da je tako spašen veliki broj ljudskih života i preveniramo mnogo ovakvih događaja koji bi se mogli desiti.”- istakao je Katica.

Školski policajci, projekat Univerziteta u Sarajevu, kreiranje matrica, kasnije kreiranje dva Pravilnika koja se trenutno provode u KS, prepoznavanje stanja i rizika od neželjenih dešavanja, formiranje individualni planova podrške– sve od navedenog Katica tvrdi da prevenira sve ono što bi došlo na naslovnice medija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia