online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Katica: Analiza sigurnosnih propusta će dati neke odgovore, zadovoljan sam brzom reakcijom policije

Huliganizam i nasilje na sportskim terenima uzima sve više maha u našoj zemlji, a još uvijek nema pravog odgovora na koji način spriječiti i sankcionisati ovu pojavu. O nemilim događajima razgovali smo sa ministrom unutrašnjih poslova KS – Admirom Katicom.

Ko je odgovoran za sigurnosne propuste na Ilidži na turniru proteklog vikenda?

“Ono što je odmah na početku uradio policijski komesar, a i ja sam to tražio, da se izvrši analiza cijelog događaja, i ne samo s aspekta onoga što se dogodilo, nego i onoga što se prethodno dogodilo – na koji način je organiziran ovaj skup, na koji način je prijavljen policiji, kakvi podaci su dati policiji, na koji način je kreirana sigurnosna procjena… Ta analiza će nam dati odgovore na ovo pitanje” – istaknuo je Katica.

Ko je pravio sigurnosnu procjenu i je li ona dobro napravljena?

“Ne mogu ja to znati, to će uraditi jedan profesionalan organ u okviru uprave policije, čiji je to zadatak. Ono čime sam ja zadovoljan jeste svakako reakcija policije, reakcija u smislu brze intervencije i spriječavanje daljeg narušavanja javnog reda i mira i također brzog hapšenja osoba koje su uključene u izvršenje ovog krivičnog djela”.

Jesu li osobe od ranije poznate policiji?

“Čini mi se da neki od njih prolaze kroz kaznene i operativne evidencije u MUP-u KS, a neki ne”.

Cijeli razgovor pogledajte na YouTube kanalu TVSA:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia