online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Karić odgovorila Mandiću: Dobro je da ste počeli interesovati se za posao

Gradonačelnica Benjamina Karić oglasila se na svom zvaničnom Facebook profilu nakon što je Srđan Mandić, načelnik Opštine Centar, izjavio da Opština Centar više neće “skupljati gelere” i biti žrtva neodlučnosti i nezainteresovanosti viših nivoa vlasti, kada mu je poručila: “Ni za fasade koje Grad rekonstruiše na području opštine Centar niste uplatili ni jednu marku“.

Urušen dio dijela zida stare centrale na Marijin dvoru uzrok je Mandićevoj kritici (koju prenosimo u cjelosti):

“Srećom, sa strane sa koje nije bilo opasnosti za živote ljudi. Odmah sam otišao na lice mjesta zajedno sa opštinskom inspektoricom i službom CZ. Zahvaljujem i PU Centar na brzoj intervenciji. Preduzete su dodatne mjere zaštite. Međutim, postavlja se pitanje zašto se ovo dešava? Sporna zgrada se nalazi u obuhvatu kvadranta B, za koji je nadležna gradska uprava. Takođe, zgrada je, kao i cijelo navedeno područje, proglašena nacionalnim spomenikom i kao takva ne smije biti taknuta, bez obzira što ugrožava živote ljudi. Nedelja je, niko iz nadležne federalne inspekcije nije bio dostupan. Nema ni g. Kapidžića da nam objasni šta nam je činiti.Već dvije godine apelujemo na gradsku upravu da pokrenu pitanje izrade Regulacionog plana kvadrant B. Činim to i sada. Pozivam i federalne i kantonalne Zavode za zaštitu, planiranje, izgradnju i šta sve ne, da se uključe u rješavanje ovog problema. Barem dozvolite vlasnicima zemljišta i objekata da se ovo ruglo ukloni, jer to više nisu spomenici kulture, već spomenici 25godišnjeg planskog uništavanja Sarajeva koji predstavljaju neposrednu opasnost za živote ljudi”.

Karić je na početku izlaganja oštro poručila Mandiću: “Poštovani načelniče Srđan Mandić, dobro je da ste počeli da se interesujete za posao. To me istinski raduje”.

Dalje je u tekstu Karić navela (objavu prenosimo u cjelosti):

“Budući da gradska uprava dvije godine organizuje sastanke, šalje dopise vladi, razgovara sa vlasnicima parcela na području Kvadranta B.Istina je da je za donošenje ovog regulacionog plana nadležan Grad Sarajevo. Ali da ste radili svoj posao Općina Centar jeste mogla ukloniti ruševne objekte ili iste adekvatno konzervirati da ne budu opasni za ljude. To nema veze sa regulacionim planom, ali nažalost to niste učinili.Da ste nas ikada pitali ili željeli biti informisani, znali biste da Gradska uprava ne može nastaviti rad na regulacionim planovima dok Zavod i Skupština ne okončaju procese na kojima rade. Ali kako biste to znali kada Vas nikada nije ovaj proces ni zanimao.Bez obzira što se mnogima žuri da donesu iz vlastitih financijskih interesa regulacioni plan Kvadranta B, uzimajući u obzir važnost ove lokacije ne želim da silim procedure, i da donosim regulacione planove kako bih pogodovala bilo kome, kao što neki donose regulacione planove samo za jednog privrednika.Vašem upravljanju radovima, najbolje svakodnevno svjedočimo na raskopanom “trgu” ispred Bičakčića, gdje ste svjesno nelegalno započeli radove zbog čega mjesecima imamo ruglo u centru grada.Nikada niste ni pitali šta se dešava sa ovom lokacijom a kamo li nešto “apelovali”.Čak ni za fasade koje Grad rekonstruiše na području opštine Centar niste uplatili ni jednu marku. Populizam ne rješava ovakva pitanja, pridružite se radnim grupama i timu koji je formiran, pozivali smo Vas nekoliko puta”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia