online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Karanten u Domu na Bjelavama napustilo 60 građana

“Sve naredbe i aktivnosti Federalnog štaba civilne zaštite, kao i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo se provode kontinuirano u cilju provođenja mjera za spriječavanje širenjakoronavirusa. U toku proteklog dana Federalno ministarstvo zdravstva izdalo je 60 rješenja o prestanku karantena za osobe koje su bile smještene u Domu na Bjelavama. Sinoć je karanten napustilo njih 15, a jutros još 45 naših sugrađana”, navela je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije komandantica Štaba civilne zaštite KS Nihada Glamoč.

Dodala je kako je 16 naših sugrađana iz Kantona Sarajevo koji su u posljednja 24 sata ušli u Bosnu i Hercegovinu upućeno u karantin u Dom na Bjelavama.

“Štab civilne zaštite je na jučerašnjoj sjednici donio naredbu kojom se nalaže Ministarstvu zdravstva KS da, putem Javne ustanove ‘Zavod za javno zdravstvo KS’, izvrši obavezno testiranje na zaraznu bolest COVID-19 svih osoba koje su, prema rješenju Federalnog ministarstva zdravstva, smještene u karanten na području Kantona Sarajevo”, istakla je komandantica Glamoč, te navela kako im je istom naredbom naloženo da, nakon provođenja navedenog, sačine epidemiološki nalaz.

Ovm naredbom je određeno da se testiranja moraju izvršiti u roku od 24 sata nakon smještaja osoba u karanten, kao i da Ministarstvo zdravstva KS putem „Zavoda za javno zdravstvo KS“, izvrši retestiranje svih osoba u karantenu i to 12. i 14. dana boravka, te i da o tome sačine epidemiološko mišljenje i proslijede ga Federalnom ministarstvu zdravstva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia