online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kapidžić: Namjera nam je ubrzati dinamiku oko Izolatorija

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić prisustvovao je sastanku posvećenom uspostavljanju izolatorija u Općoj bolnici “Prof.dr. Abdulah Nakaš”.

“S obzirom da do nesporazuma dođe vrlo brzo, želim pojasniti da smo mi danas imali dogovoreni sastanak u Općoj bolnici vezan za izolatorij, odnosno za dio nekadašnje garnizone ambulante u kojem bi trebao on biti smješten”, kazao je ministar nakon ovog sastanka. Dodao je i kako je on održan sa stručnim timovima i predstavnicima UNDP-ja, kao i da mu je prisustvovao s namjerom ubrzanja dinamike svih aktivnosti kada je u pitanju uspostavljanje ovog izolatorija. “Razgovaralo se o svim temama i konkretnim radovima koje treba poduzeti i uraditi”, objasnio je ministar. Istakao je i kako je, obzirom na svoje ranije dogovorene obaveze, morao ranije izaći sa ovog sastanka, ali i da je to od strane nekih predstavnika medija protumačeno kao demonstrativno napuštanje ovog sastanka, o čemu nema ni govora.

“Samo sam izašao i ostavio ih da rade. Obzirom na dogovor mi bi trebali, koliko još sutra, da ispunimo dva zadatka za minimum uslova koji se trebaju stvoriti kako bi se krenulo sa liječenjem pacijenata, kao i da nam kažu vremenski rok za koji se to treba napraviti i koja je to investicija, odnosno koliko bi to sve zajedno koštalo”, naveo je ministar Kapidžić.

Podcrtao je i kako je ovaj sastanak organiziran na ekspertnom nivou, zbog čega su svi ostali učesnici nastavili da rade kako bi se na stručnom medicinskom, ali i arhitektonskom nivou dogovorili rokove za izvođenje radova, te napravili neophodnu procjenu potrebnih finansijskih sredstava, te ih dostavili Vladi KS, saopćeno je iz Službe za protokol KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia