online slots game malaysia
Sarajevo

Kanton Sarajevo uvodi nove mjere u borbi protiv zagađenja okoliša

Nadležna komisija Skupštine Kantona Sarajevo je jednoglasno podržala prijedlog zakona o osnivanju kantonalne uprave za komunalne poslove te je objašnjeno šta bi to trebalo značiti za građane.

Nakon što je prijedlog zakona podržan, poručeno je da će se njime pomoći poboljšanju komunalnog reda te da će se utjecati na ponašanje građana. Obrazloženo je koje će sankcije biti onima koji budu narušavali komunalni red.

“Mjere su izdavanje prekršajnog naloga te provođenje indirektnih mjera koje podrazumijevaju svakodnevno prisustvo komunalnih policajaca na terenu, 24 sata dnevno i svih sedam dana u sedmici, kao i primjena preventivno-edukativnih mjera u cilju postizanja željenih rezultata i učinkovitog provođenja komunalnih djelatnosti koje osigurava Kanton Sarajevo”, ukazano je.

Tvrdi se da će se zakonom o komunalnoj policiji, kojeg će Skupština Kantona Sarajevo razmatrati 27. januara, osigurati da komunalni policajci i komunalni inspektori izdaju prekršajni nalog kada uoče i utvrde prekršaj.

Predstoji da zakon o komunalnim poslovima razmatra i sama Skupština Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia