online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Kanaderi Republike Hrvatske od jutros gase požare u Širokom Brijegu

Požar na Kočerinu u Širokom Brijegu od jučer gasi sedam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila, ali požar je još aktivan. U gašenju još sudjeluju pripadnici vatrogasci iz Kočerina, Gruda, Gorice i mještani, a od jutros u gašenju požara pomažu i dva kanadera Republike Hrvatske. Ugroženi su i stambeni objekti.

Požari si ugašeni u Širokom Brijegu (Crnačka ledina), gdje je u protekla dva dana izgorjela veća površina borove šume, trave i niskog rastinja. Požar u Mamićima gasila su dva vatrogasca Širokog Brijega, opožareno je oko pet duluma trave i niskog raslinja, a djelomično je opožarena jedna prazna štala.

Sanje na požarištu u Bogodolu kod Mostara je nepromijenjeno, a požar na području Đubrana (Vituša) se spušta prema Bučićima. Za sad nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata. Požari na lokalitetu Međine i Kvanj su ugašeni.

Prema informacijama Jablanice, stanje na požarištu je ne promijenjeno. Porastom temperature zraka očekivati je znatno nepovoljniju situaciju na požarištima. Vatrogasne ekipe su na terenu.

I dalje je aktivan požar na području Stupišta i Derana u Stocu. Gori trava,visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti  terena onemogućeno je gašenje.

Vatrogasna jedinica Grada Cazina imala je dvije intervencije na gašenju požara i to u mjestu Stijena, gdje je došlo do požara na silosu za stiropor firme “Halko” te u mjestu Ćoralići, gdje je došlo do požara na dijelu objekta firme „MS-Japić“. Požar je zahvatio uskladištene palete i vozilo.

Vatrogasna jedinica Općine Ključ  imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Lanište, gdje je gorjela visoka jelova šuma, dok su vatrogasci iz Sanskog Mosta gasili požar u mjestu Stari Majdan  gdje je gorjela šuma i nisko rastinje.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je 11 manjih intervencija.

Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervencije na gašenju požara u ulici Džindić Mahala, gdje je gorjela kuća, te dvije intervencije na lokacijama Boići i Husino, gdje je gorjelo nisko rastinje, a vatrogasna jedinica Općina Lukavac imala je intervenciju na lokaciji Milo Selo, gdje je gorjela šuma, saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia