online slots game malaysia
Sarajevo

Kalem najavio sastanak zbog nedostatka vozača u GRAS-u

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem najavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak sa Upravom i Sindikatom  komunalne privrede KJKP GRAS,  radi iznalaženja rješenja za nedostatak vozača, kao i uvođenja većeg broja vozila u saobraćaj ovog preduzeća, u skladu s mjerama Kriznog štaba FBiH kao i povoljnijom  epidemološkom situacijom koja to omogućava.

Po riječima ministra Kalema, Ministarstvo saobraćaja je odmah po primitku zahtjeva za prijem vozača iz GRAS-a, pripremilo informaciju i prezentiralo je Vladi KS.

Vlada je donijela  odluku o prijemu 44 vozača autobusa, 27 vozača tramvaja, četiri vozača trolejbusa, jednog bravara KV, jednog perača vozila i automehaničara KV, na period do tri mjeseca, uz poštivanje zakonskih propisa koji podrazumijevaju i provođenje konkursne  procedure.

– Problem nedostatka vozača je evidentan. Naš zadatak je da pomognemo u ovoj situaciji, zbog čega ćemo se sastati sa predstavnicima GRAS-a radi iznalaženja adekvatnog rješenja, koje mora biti u skladu sa zakonom – istakao je ministar Kalem.

Ministar se osvrnuo se i na problem gužvi u javnom  gradskom  prijevozu, uz molbu putnicima da se pridržavaju još uvijek važećih mjera fizičke distance, kao i pravila iz Instrukcije Ministarstva saobraćaja kojom  je u periodu od 06.:30 do 09.00 sati, kao i od 15.00 do 17.00 sati omogućena vožnja samo osobama koje posjeduju radnički kupon ili jednokratnu kartu za prijevoz na posao, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia