online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Jusko i Selimović posjetili Službu za poslove sa strancima

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Ismir Jusko i policijski komesar MUP-a KS Nusret Selimović posjetili su danas Službu za poslove sa strancima (SPS), gdje su razgovarali s direktorom i zamjenikom direktora te službe Slobodanom Ujićem i Mirsadom Buzarom.

Na sastanku je izvršena analiza dosadašnjeg stanja bezbjednosti po pitanju povećanog priliva migranata u Kantonu Sarajevo, te su razmjenjene operativne informacije o narušavanju javnog reda i mira i počinjenim krivičnim djelima od migranata.

Također, predmet razgovora je bio i stanje bezbjednosti u privremenim prihvatnim centrima Ušivak i Blažuj te preduzimanje mjera prema migrantima u uslovima prevencije COVID 19.

Istaknuta je odlična saradnja Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, naročito kroz provođenje zajedničkog operativnog plana čiji je rezultat sklanjanje migranata iz urbanih dijelova grada, javnih površina i ulica na području KS-a i njihov smještaj u privremene prihvatne centre i imigracioni centar.

Direktor Ujić je zahvalio na brzoj reakciji policije Kantona Sarajevo prilikom nedavnog masovnog kršenja javnog reda i mira u privremenom prihvatnom centru Blažuj gdje je učestvovalo više od 300 migranata, te je blagovremenom intervencijom pripadnika MUP-a KS vrlo brzo uspostavljen red u privremenom prihvatnom centru.

Koordiniranim aktivnostima MUP-a KS i Službe za poslove sa strancima, identifikovana su dva lica koja su organizovala nerede u privremenom prihvatnom centru Blažuj te će se prema istima poduzeti mjere iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima.

Pripadnici MUP-a KS će i dalje raditi na pojačanom osiguranju dva privremena prihvatna centra Blažuj i Ušivak, što je od izuzetnog značaja kada je u pitanju sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Na kraju je istaknuta potreba nastavka zajedničkog djelovanja MUP-a KS i Službe za poslove sa strancima s ciljem očuvanja javnog reda i sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo, a u cilju zaštite građana Kantona u kontekstu povećanog priliva migranata, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia