online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Jurišić za Špicu: Povodom 24. godišnjice apel Vladi KS: TVSA treba adekvatan prostor

Povodom 24. godišnjice od osnivanja Televizije Sarajevo, gošća emisije Špica bila je direktorica Televizije Sarajevo, Duška Jurišić. Govorila je o značaju i radu javnog servisa, kao i o svom angažmanu na mjestu direktorice.

Prije dolaska na mjesto direktorice, Jurišić je dugi niz godina provela radeći urednički i novinarski posao kada je, kako kaže, informativni program spoznala kao delikatan, osjetljiv i pod velikim političkim uticajem. Upravo zbog toga, trenutna pozicija predstavlja još jedan proces učenja, jer odgovornost koju ona nosi nije samo odgovornost za program, nego i za sudbine uposlenika, ističe Jurišić.

Akcenat treba biti na pitanju vizije, onome što se želi uraditi, tvrdi direktorica TVSA. Naime, opće poznati problem televizije Kantona Sarajevo je što nema vlastiti i odgovarajući prostor za emitiranje programa, te je s tim na umu i povodom 24. godišnjice, Jurišić ponovo apelirala na Vladu KS da nastoji, što je moguće prije, pobrinuti se da TVSA dobije adekvatan prostor.

Na pitanje na koji period od dolaska na mjesto direktora je najponosnija, Jurišić pojašnjava da je to period početka pandemije Corona virusa. Drugim riječima, period 2020. godine bio je obilježen nepoznatim, a tu je od velike pomoći bilo ratno iskustvo, naglašava direktorica. Bez obzira na paniku, strah i nelagodu od nevidljivog neprijatelja, ratno iskustvo je omogućilo snalaženje u tim okolnostima u 24 sata i svejedno – proizvodnja programa nije prestala.

Kada je riječ o odnosu politike prema radu kantonalne televizije, još u jeku pandemije je bilo evidentno da će podrška izostati i da će TVSA voditi “rovovsku bitku” u tim uslovima, pojašnjava Jurišić. Osim toga, o odnosu s politikom i političarima svoj stav je izjasnila pričajući nedavnu anegdotu, kada je neko od istaknutijih bh političara uputio kritiku na račun TVSA kako isti prostor ustupa i poziciji i opoziciji, a Jurišić je to shvatila kao kompliment.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia