online slots game malaysia
SarajevoVijesti

JU SZKS – Reagiranje povodom neusvajanja Izvještaja o radu za 2019. godinu

Javna ustanova ‘Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo’ (JU SZKS) oglasila se danas saopćenjem za javnost povodom neusvajanja Izvještaja o radu Službe za 2019. godinu na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, navodeći kako su, bez obzira na obaranje tog izvještaja, ponosni na svoj rad.

– Uprkos izvrsnim rezultatima koji je menadžment Službe u ovom sazivu za svojih pet mjeseci djelovanja ostvario kako na polju projekata zapošljavanja tako i na detektiranju i prijavljivanju nezakonitih radnji iz prethodnog perioda, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju nije usvojen – navode iz JU SZKS, potcrtavajući razlike u djelovanju Službe u različitim periodima.

Kako nadalje navode, tokom razmatranja materijala nije se pažnja posvetila na period rada u Službi kojim su predstavljeni rezultati, a “koji se odnose na poboljšanje i povećanje nivoa usluga ustanove korisnicima, posebno u dijelu kreiranja i objave novih programa za zapošljavanje koncem 2019. godine”…

– Iako je zastupnicima dostavljen materijal iz kojeg se jasno može napraviti razlika i uvid o rezultatima rada za svaki navedeni izvještajni period od svih direktora koji su bili na čelu Ustanove u 2019. godini, nažalost, Skupština KS je oborila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU SZKS za 2019. godinu – navodi se u saopćenju.

Iz SZKS, istovremeno, tvrde “kako je Izvještaj oboren isključivo zbog toga što je aktuelni saziv upravljačkih struktura iz 2019. godine prijavio višegodišnje zloupotrebe i kriminal u ovoj javnoj ustanovi”.

– Bez obzira na neusvajanje Izvještaja ponosni smo na svoj rad i rezultate koji su kako je navedeno najbolji od osnivanja Službe, a i sretni smo što nas niko nije spriječavao u otkrivanju kriminala u Službi – navodi se, između ostalog, u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia