Jednoglasno usvojen najveći Prijedlog budžeta Općine Ilidža

Na Devetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur prezentirao je najznačajnije kapitalne projekte čija bi realizacija trebala započeti u narednoj kalendarskoj godini.

Usvojeni Budžet Općine Ilidža za 2022. godinu najveći je ikada koji je usvojen u redovnoj proceduri, i to u iznosu od 38.120.000 KM.

U Budžetu su zadržane stavke namijenjene za socijalnu zaštitu, podršku boračkoj populaciji, podršku iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja, mladih i druge. Povećana su izdvajanja koja se odnose na kapitalne projekte, čime je više od 50% Budžeta namijenjeno kapitalnim investicijama, što ga čini razvojnim budžetom.

Bitno je naglasiti da je Budžet Općine Ilidža za 2022. godinu, uz prihvaćene amandmane, usvojen jednoglasno od strane svih prisutnih vijećnica i vijećnika Općinskog vijeća Ilidža, što jasno pokazuje da je ovaj Budžet zavrijedio podršku opredijeljenosti u razvoju općine Ilidža u budućnosti.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima na podršci. On je istakao da je jednoglasna podrška Budžetu za 2022. godinu veliko priznanje ali ujedno i potvrda da je Općina Ilidža kroz realizirane kao i planirane aktivnosti izabrala pravi put za poboljšanje životnog ambijenta na Ilidži, saopćeno je iz općine Ilidža