online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Jednoglasno usvojen najveći Prijedlog budžeta Općine Ilidža

Na Devetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur prezentirao je najznačajnije kapitalne projekte čija bi realizacija trebala započeti u narednoj kalendarskoj godini.

Usvojeni Budžet Općine Ilidža za 2022. godinu najveći je ikada koji je usvojen u redovnoj proceduri, i to u iznosu od 38.120.000 KM.

U Budžetu su zadržane stavke namijenjene za socijalnu zaštitu, podršku boračkoj populaciji, podršku iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja, mladih i druge. Povećana su izdvajanja koja se odnose na kapitalne projekte, čime je više od 50% Budžeta namijenjeno kapitalnim investicijama, što ga čini razvojnim budžetom.

Bitno je naglasiti da je Budžet Općine Ilidža za 2022. godinu, uz prihvaćene amandmane, usvojen jednoglasno od strane svih prisutnih vijećnica i vijećnika Općinskog vijeća Ilidža, što jasno pokazuje da je ovaj Budžet zavrijedio podršku opredijeljenosti u razvoju općine Ilidža u budućnosti.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima na podršci. On je istakao da je jednoglasna podrška Budžetu za 2022. godinu veliko priznanje ali ujedno i potvrda da je Općina Ilidža kroz realizirane kao i planirane aktivnosti izabrala pravi put za poboljšanje životnog ambijenta na Ilidži, saopćeno je iz općine Ilidža 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia