online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Javni poziv za izbor kandidata za supervizore izbornog procesa u općinskim/gradskim komisijama

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, u skladu sa  Izbornim zakonom BiH, koordinira, nadgleda i regulira zakonitost rada svih izbornih komisija i biračkih odbora. U skladu sa tim Centralna izborna komisija BiH je objavila Javni poziv za izbor kandidata za supervizore izbornog procesa u izbornim komisijama osnovnih izbornih jedinica tokom provedbe Općih izbora 2022. godine zakazanih za nedjelju, 2. oktobra.

Kako se navodi u saopćenju CIK-a, supervizori izbornog procesa u izbornim komisijama osnovnih izbornih jedinica tokom provedbe Općih izbora 2022. godine su ovlaštene i akreditovane osobe uime Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine zadužene da koordiniraju i nadgledaju Opće izbora 2022. godine u okviru ovlaštenja propisanih Izbornim zakonom BiH.

Za supervizora ne može biti imenovana osoba:

– koja se ne može kandidirati u smislu odredbi članova 1 .6, 1 .7 i 1 .7а lzbornog zakona BiH;

– koja је član najvišeg izvršno-političkog organa političke stгanke ili koalicije (predsjednik, potpredsjednik, generalni sekretar ili član izvršnog odbora ili glavnog odbora);

– koja je nosilac izabranog mandata ili je član izvršnog organa vlasti, osim u slučajevima predviđenim članom 2.12 stav (4) Izbornog zakona;

 – koja je kandidat za izbore za bilo koji nivo vlasti (na Općim izborima 2018. i Lokalnim izborima 2020. godine); i

– kojoj je izrečena kazna za radnju koja predstavlja težu povredu izbornih zakona ili propisa za koju je lično odgovorna, u posljednje četri godine, računajući od dana pravos nažnostiodluke.

Prijava se podnosi putem posebne online Aplikacije postavljene na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba .

Krajnji rok za podnošenje pгijava је srijeda, 28.09.2022. godine do 16.00 sati, saopćeno je iz CIK-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia