online slots game malaysia
Sarajevo

Januarski računi za grijanje u Kantonu Sarajevo bit će umanjeni za 9 posto

Vlada Kantona Sarajevo je naložila KJKP “Toplane-Sarajevo“ da umanji za devet posto iznos računa za uslugu centralnog grijanja korisnicima, a koji su im ispostavljeni za decembar 2022. godine. 

Sredstva će građanima biti refundirana na način da će im za navedeni iznos od devet posto biti umanjeni januarski računi za grijanje, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

Ovoj odluci prethodila je inicijativa zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoše Čampare koji je na posljednjoj sjednici tog kantonalnog zakonodavnog tijela zatražio da se na osnovu podataka o utrošku prirodnog gasa, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije u decembru i evidentnih odstupanja od planiranih utrošenih sredstava KJKP “Toplane”, izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za navedeni mjesec.

Kako je obrazloženo, tokom decembra 2022. godine, dnevne temperature su bile iznad prosjeka, što je rezultiralo manjim utroškom svih energenata za zagrijavanje svih objekata u Kantonu Sarajevo, te je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, u saradnji sa KJKP “Toplane”, usaglasilo ovaj modalitet umanjenja iznosa na računima za domaćinstva.

Resorni ministar Enver Hadžiahmetović najavio je također da Neovisno tijelo Vlade KS priprema zaseban prijedlog korekcije cijena grijanja za sve korisnike usluga “Toplana”, za period 01.01. do 31.03.2023. godine, zbog smanjenja cijene prirodnog gasa, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia