online slots game malaysia
Vijesti

Januarske penzije biće uvećane samo ako oba doma Parlamenta FBiH do 25. januara usvoje Budžet FBiH

Savez udruženja penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH uputio je zahtjev Parlamentu FBiH da Prijedlog budžeta FBiH za 2023. i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta FBiH budu razmotreni i usvojeni najkasnije do 25. januara.

Podsjećaju da je Upravni odbor Saveza udruženja penzionera/umirovljenika u FBiH pravovremeno poduzimao mjere i tražio rješenje koja su ipak bila nedovoljna, te su penzioneri, nemajući drugog izlaza, zaprijetili protestima.

Vlada FBiH je 26. decembra 2022. na sastanku s predstavnicima Saveza penzionera u FBiH iskazala opredjeljenje da se od 1. januara 2023. omogući akontativno usklađivanje penzija za 11,1 posto, pod uslovom da Budžet FBiH za 2023. bude na vrijeme usvojen. To bi značilo da bi penzioneri povećanje penzije za 11,1 posto mogli dobiti s redovnom isplatom januarske penzije.

Da bi penzioneri dobili uvećane januarske penzije za koje su u prijedlogu Budžeta FBiH za 2023. planirana sredstva u značajnijem iznosu, jedini uslov ja da oba doma Parlamenta FBiH do 25. januara usvoje Budžet FBiH.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia