online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Izmjena saobraćaja zbog ispraćaja kolone s posmrtnim ostacima Srebreničana

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je Javnom komunalnom preduzeću “Gradska groblja” iz Visokog privremenu obustavu i izmjenu režima saobraćaja u Sarajevu 9. jula, kada će kroz grad proći kolona s posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici.

Tabuti s posmrtnim ostacima bit će prethodno ispraćeni iz prostorija “Gradskih grobalja” u Visokom.

Privremena obustava saobraćaja u Sarajevu trajat će od 11 do 13 sati u ulicama Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali-Vijećnica-Bentbaša.

Izuzev za organizovanu kolonu vozila, obustava se odnosi na zabranu saobraćaja motornih vozila i svih vozila javnog gradskog prijevoza.

Privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se na navedene ulice, kojima će saobraćati utvrđena kolona vozila i odvijat će se privremeno u smjeru od Higijenskog zavoda do Vijećnice.

Kantonalno ministarstvo saobraćaja naložilo je javnom gradskom prijevozniku GRAS da sistematizuje odvijanje javnog gradskog prijevoza u skladu s utvrđenom izmjenom režima prometa.

Regulaciju saobraćaja vršit će organi Ministarstva unutrašnjih poslova, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia