online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Izetbegović: Poziv Tužilaštvu BiH da ubrza istragu protiv Viškovića

Na redovnoj sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) pozvano je  Tužilaštvo BiH da pokrene i ubrza istragu na temeljima navoda iznesenih pred Sudom  BiH da je premijer Republike Srpske Radovan Višković učestvovao u premještanju masovnih grobnica Bošnjaka ubijenih u  genocidu u Srebrenici i prikrivanja zločina i počinjenog genocida.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović na pres konferenciji  kazao je, da su na sjednici podcrtani  neki od zaključaka sa jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH, jer u stranci smatraju da nisu dobili dovoljnu medijsku pažnju. 

– To su dobri zaključci, koji se odnose na borbu protiv pandemije i migrantske krize. Pozdravili smo zaključke kojim se traži aktivniji odnos i konkretne mjere Vijeća ministara i  Koordnacionog tijela za  borbu protiv pandemije koronavirusa, imajući u vidu novo povećanje oboljelih u zemlji i okruženju – kazao je Izetbegović. 

Predsjedništvo SDA pozdravilo je i set mjera kojim se traži aktivniji pristup Vijeća ministara u borbi protiv migrantske krize i naporima koje poduzima ministar sigurnosti Selmo Cikotić. 

Vodstvo stranke zatražilo je od kantona u FBiH, koji do sada nisu ispunili svoje obaveze prema Strategiji borbe protiv trgovine ljudima, da to odmah učine.

Na sjednici je bilo riječi i o tzv. “malom Šengenu”.

– Predsjedništvo SDA je  jučer donijelo inicijativu da se u roku od mjesec dana ispitaju efekti pozitivne i eventulane negativne strane onoga što nudi taj sporazum.  Mislim da se taj sporazum previše ispolitizirao. Radi se o sporazumu koji treba da omogući olakšano kretanje roba, ljudi, kapitala. To nije neka nova politička asocijacija – kazao je Izetbegović. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia