online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Izbori u Mostaru – CIKBiH izdao naredbu za ponovno brojanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je na sjednici, razmatrajući izvještaj glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu izbornih rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru, usvojila Naredbu. 

Naime, Naredbom se  Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru, po redoslijedu: za nivo gradske izborne jedinice-199 na biračkom mjestu 155A014 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih   listića po drugim kriterijima, zatim za nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 na biračkom mjestu 155A001A (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima).

Nakon toga slijedi brojanje za nivo gradske izborne jedinice-199 na biračkom mjestu 155A013 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima, utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima te prebrojati  i utvrditi broj glasova za kandidate političkog subjekta  „Ostajte ovde-zajedno za naš Mostar). 

Zatim za nivo izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 na biračkom mjestu 153A006 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima) te za nivo izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 na biračkom mjestu 153A003 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima). 

Iz CIK-a naglašavaju da zatim slijedi otvaranje vreće sa prebrojanim glasačkim listićima sa biračkog mjesta 153A003 za nivo izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 i utvrđivanje da li se u njima nalaze glasački listići za nivo gradske izborne jedinice-199, te ukoliko se pronađu, ove glasačke listiće prebrojati, utvrditi rezultate i iste uvrstiti u rezultate tog nivoa za ovo biračko mjesto i na kraju otvaranje vreće sa prebrojanim glasačkim listićima sa biračkog mjesta 155A027 za nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 i utvrđivanje da li se u njima nalaze glasački listići za nivo gradske izborne jedinice-199, te ukoliko se pronađu, ove glasačke listiće prebrojati, utvrditi rezultate i iste uvrstiti u rezultate tog nivoa za ovo biračko mjesto.

Aktivnosti iz naredbe će se obaviti u ponedjeljak, 28. decembra, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), s početkom u 10 sati.

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja, saopćeno je iz CIK-a.                                                         

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia