online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Izbor potpredsjednika i rezultati rada sudova na sjednici VSTV-a

Izbor potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTS) i rezultati rada sudova u 2019. godini u BiH bit će razmatrani na sjednici VSTV-a koja će biti održana danas i sutra.

Na dnevnom redu je Analiza radnih procesa evidentiranja troškova krivičnog postupka – preporuke Ureda za reviziju BiH, Informacija o tonskom snimanju svih radnji odnosno ročišta u toku krivičnog postupka od strane sudova te izmjena Odluke o formiranju Radne grupe za unaprjeđenje integriteta i odgovornosti nosilaca pravosudnih funkcija.

Članovi VSTV-a raspravljat će Informaciju o preliminarnim pitanjima u vezi s načinom obračuna radnih rezultata pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija u 2020. godini, kao i zahtjeve za produženje mandata dodatnim sudijama: Azer Ulemić, Jelena Garača, Maja Šuput i Edina Mujkanović.

Na dnevnom redu je i Izvještaj u vezi predmeta visokog nivoa korupcije i organizovanog kriminala te Informacija sa podacima koji su prikupljeni od tužilaštava o oduzimanju protivpravno stečene imovinske koristi za 2019. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia