SarajevoVijesti

Izabrani organizatori naučnih skupova u oblasti zdravstva u KS

Nedavno je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo raspisalo Javni poziv za sufinansiranje organiziranja naučnih skupova iz oblasti zdravstva na području Kantona Sarajevo u 2022. godini.

Komisija za provođenje postupka po pristiglim prijavama ovog ministarstva odobrala je četiri organizatora naučnih skupova koja su ispunjavala sve uslove propisane ovim javnim pozivom. U skladu sa tim, upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli novčanih sredstava. Sa ministrom Vranićem ugovor su potpisali predstavnica Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Elma Veljović, predsjednik Udruženja za razvoj medicinskih istraživanja Ismet Suljević, predstavnik Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu Adnan Šehić, te predsjednica Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu Ema Smajlović.

Ministarstvo zdravstva KS će sutra, 17. maja 2022. godine, objaviti još jedan Javni poziv za sufinansiranje organiziranja naučnih skupova iz oblasti zdravstva na području Kantona Sarajevo u 2022. godini.

Organizatori naučnih skupova iz oblasti zdravstva u Kantonu Sarajevo imaju mogućnost da ostvare pravo na sufinansiranje dijela troškova organiziranja ovih skupova.

Sredstva za ovu namjenu previđena su Budžetom Ministarstva zdravstva KS za 2022. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.