online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Iz Uprave policije KS apelovali da se u javnom prostoru ne kreira atmosfera straha i nesigurnosti kod građana i turista

U svjetlu informacija koje su se pojavile u javnom prostoru posljednjih nekoliko dana, a koje su izazvale pažnju i određenu zabrinutost građana u Kantonu Sarajevo, saopćenjem za javnost oglasila se Uprava policije.

U saopćenju ističu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kontinuirano poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i posjetilaca u Kantonu Sarajevo.

U odnosu na najavljene aktivnosti na području Istočnog Sarajeva na dan 09. januar 2023. godine, a povodom kojih su pojedina udruženja uputila javne zahtjeve prema Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo za “postavljanje kontrolnih punktova na međuentitetskoj liniji”, policijski komesar održao je stručni kolegij s policijskim rukovodiocima organizacionih jedinica Uprave policije, te je donijet zaključak da će policija Kantona Sarajevo poduzeti sve neophodne mjere i radnje zaštite dostignutog nivoa stanja sigurnosti na području Kantona Sarajevo, kroz, između ostalog, intenziviranje razmjene sigurnosno-interesantnih informacija sa svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, te pojačano prisustvo policijskih službenika na prostoru Kantona Sarajevo.

Iz Uprave policije apelovali su na predstavnike i članove pojedinih udruženja i organizacija da sve svoje eventualno planirane aktivnosti usklade sa zakonskim propisima, te da svojim javnim istupima ne doprinose kreiranju atmosfere straha i nesigurnosti kod građana i posjetilaca.

Istovremeno, apelujemo i na druge organe i institucije u Bosni i Hercegovini da u okviru svojih nadležnosti i ovlaštenja štite ustavno-pravni poredak, te istraže i procesiraju sve pojedince koji svojim djelovanjem izazivaju i raspiruju nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost.

Građane i posjetioce Kantona Sarajevo molimo za saradnju sa policijom, pozivamo ih da nadležnim policijskim upravama prijave svaki vid eventualnog protivpravnog ponašanja, te da se suzdrže od bilo kakve reakcije na eventualne provokacije koje imaju za cilj narušavanje javnog reda i mira i opće sigurnosti na području našeg kantona, poručeno je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia