online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Iz Sarajeva otišli prvi putnici autobusom za Zenicu, Bihać i Banju Luku

Uspostava linijskog autobuskog saobraćaja unutar Federacije BiH, ali i Bosne i Hercegovine polako se vraća u normalu pa su tako sa Autobuske stanice Sarajevu jutros otišli prvi autobusi prema Zenici.

Počelo je i saobraćanje autobuskih linija za Mostar, Fojnicu, Goražde, Banju Luku te Bihać.

Za razliku od ranijeg perioda broj polazaka za Bihać za sada je samo jedan dnevno, ali su, kako saznajemo, sva raspoloživa mjesta, njih 25, odnosno 28 u zavisnosti od autobusa koji saobraća popunjena. 

Shodno mjerama Federalnog kriznog štaba u autobusu s 50 mjesta može se voziti najviše 25 putnika, a u onom od 57 mjesta, njih 28. 

Istovremeno, za Goražde su jutros iz Sarajeva otišla svega četiri putnika, u minibusu koji inače prima ukupno 31 putnika, odnosno 15 prema novim mjerama. 

Za Banja Luku je iz Sarajeva jutros otišlo 10 putnika, u autobusu koji bi inače mogao primiti 25 putnika po novim pravilima. 

Autobuska stanica Sarajevo poduzela je maksimalne mjere osiguranja tokom boravka u objektu kako osoblja tako i putnika.

Tako se na šalter Autobuske stanice Sarajevo radi kupovine karte može uz korištenje zaštitne maske, a na ulazu su postavljena dezinfekciona sredstva čije je korištenje također, obavezno.

Također, korištenje maski svo vrijeme nužno je tokom putovanja autobusom. U zavisnosti od dužine putovanja prevoznici će regulisati način korištenja pauzi s obzirom da je zbog nošenja maski dodatno otežano disanja.

 Shodno ublažavanju mjera u FBiH od 15. maja dozvoljena je uspostava javnog i linijskog prevoza što je omogućilo ponovno pokretanje autobusa na domaćim linijama unutar BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia