online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Iz BH Telecoma pozvali američku ambasadu da dokaze o prisluškivanju i presretanju razgovora dostave nadležnom sudu

BH Telecom oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem ističe da su “neprijatno iznenađeni navodima iznesenim u saopćenju američkog Ministarstva finansija i trezora u dijelu obrazloženja uvedenih sankcija za Osmana Mehmedagića u kojem se spominje kompanija BH Telecom”.

– S tim u vezi, smatramo svojom obavezom da javnost upoznamo sa zakonskim i regulatornim okvirom u kojem djeluju svi operatori telekomunikacija u BiH, uključujući i BH Telecom. Operatori telekomunikacija, u skladu sa članom 4. Zakona o komunikacijama imaju obavezu da o vlastitom trošku osiguraju održavanje funkcije zakonitog presretanja telekomunikacijskih usluga i/ili djelatnosti koje obavljaju, kao i čuvanje i osiguranje telekomunikacijskih podataka. Dakle, obaveza svih telekomunikacijskih operatora jeste da osiguraju sisteme koji će omogućiti provođenje funkcije zakonitog presretanja ovlaštenim agencijama, a sve u skladu sa pozitivnim propisima – navodi se u saopćenju.

Iz BH Telecoma naglašavaju da se “izuzimanje podataka iz telekomunikacijskog sistema vrši samo i isključivo na osnovu važeće bh. legislative, a presretanje razgovora se može provoditi isključivo po naredbi nadležnog suda”.

– S obzirom na navedeno, pozivamo Ambasadu SAD da što prije sve dokaze, informacije i saznanja o eventualnoj zloupotrebi telekomunikacijskog sistema BH Telecoma dostavi nadležnim pravosudnim institucijama BiH jer tvrdnje iznesene u obrazloženju nanose nemjerljivu reputacijsku štetu našoj kompaniji – poručili su danas iz BH Telecoma d.d. Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia