online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke ‘Borba protiv korupcije’

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je prisustvovao promociji i dodjeli diploma povodom završene obuke „Borba protiv korupcije“ u prostorijama Policijske akademije Federalnog MUP-a.

Obuka je organizovana u saradnji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i organizacije Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA, a  provela ju je Turska međunarodna akademija za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (TADOC).

Obuku, koja je započela 15. i završila 19. aprila, pohađalo je 12 polaznika, od toga 10 polaznika iz KMUP-ova i dva polaznika Federalne uprave policije.

Ministar Isak čestitao je polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenoj obuci i zaželio da stečena znanja i razmijenjena iskustva primjene u svojoj policijskoj praksi. Zahvalio se međunarodnoj organizaciji TIKA koja već dugi niz godina značajno doprinosi unaprjeđenju edukativnog programa iz oblasti sigurnosti. Također je zahvalio Turskoj međunarodnoj akademiji za borbu protiv droge i organizovanog kriminala na provedenoj obuci, kao i predavačima Ozdemir Ramazan, Yuzbasi Oguzhan i Yaramis Mehmetfatih koji su nesebično svoje znanje podijelili sa polaznicima.

Promociji i dodjeli diploma prisustvovali su direktor TIKA-e Erdinç Işik i atašei za sigurnost pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Mehmet Erdugan i Ali Durmaz.

Saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA nastavlja se u toku godine u skladu sa zaključenim Memorandumom, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia