online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Isak s novoimenovanim predstavnikom UNICEF-a u BiH razgovarao o realizaciji zajedničkih projekata

Federalni ministar unutrašnjih poslova  Ramo Isak primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog predstavnika UNICEF-a za BiH Marca Luceta. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH te o drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.

Tokom razgovora Lucet je pohvalio trud i zalaganje ministra Isaka koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje BiH ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući značaj realizacije zajedničkih projekata koji bi rezultirali boljim životom građana, posebno djece – saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Isak je istaknuo kako je rad UNICEF-a od velikog značaja za BiH, jer je Bosna i Hercegovina opredjeljena za zaštitu prava djece kao najosjetljivije kategorije društva i nastavit će provoditi obaveze koje proizilaze iz međunarodnih instrumenata u ovoj oblasti.

Ministar je upoznao Luceta s aktivnostima koje poduzima Federalna uprava policije u borbi protiv cayber kriminala sa posebnim osvrtom na zaštitu djece od zloupotrebe na internetu.

U proteklom periodu Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa UNICEF-om provodilo je niz aktivnosti u sklopu projekta „Pravda za svako dijete“ te će se ta saradnja nastaviti i ubudućnosti.

Također će se nastaviti saradnja na projektima obuke policijskih službenika u oblasti maloljetničke delinkvencije, nasilja u porodici i cayber kriminala u cilju zaštite prava djece bilo da su oni žrtve ili počinioci krivičnih djela.

Na kraju sastanka ministar Isak je zahvalio  Lucetu na posjeti i iskazao uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu – navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia