online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Irfan Čengić kandidat Trojke za načelnika općine Stari Grad

Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde i Naše stranke u Općini Stari Grad su na konferenciji za medije u parku Atmejdan predstavile zajedničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad.

Kandidat stranaka trojke je Irfan Čengić aktuelni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom je potpisan Sporazum trojke o saradnji i djelovanju na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo 2023.godine. Sporazumom su se potpisnici obavezali za nastavak djelovanja zasnovanog na principima i smjernicama dokumenta „Sarajevski dogovor 2020.“, kao što je to bila i praksa ove tri opštinske organizacije nakon raskida koalicije na početku mandata sa strankom bivšeg načelnika koji je napustio ovaj dogovor. Sporazum je potpisan od strane predsjednika Općinskih organizacija stranka trojke i to: predsjednika OO SDP SG Muamera Mekića, predsjednika OO NiP SG Emira Biće i predsjednika OO Naše stranke u Starom gradu Zlatana Ljuhara sa jedne i Irfana Čengića, kao kandidata za načelnika ove tri stranke sa druge strane. 

” Smatramo da je Irfan Čengić odličan izbor jer se radi o jednoj mladoj, odvažnoj, kompetentnoj osobi koja je spremna da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima u našoj općini. Poučeni dosadašnjim iskustvom, te cijenjeći činjenicu da već sada imamo najavljenju širu podršku određenih političkih subjekata, koristimo ovu priliku da ih pozovemo da kroz svoje djelovanje, eventualno potpisivanje određenih sporazuma pruže podršku našem kandidatu, jer ako želimo dobro našim sugrađanima, trebamo biti jedinstveni u toj borbi.” izjavio je Emir Bićo, predsjednik OO Naroda i pravde Stari grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia