online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Investiciona konferencija u Kuvajtu krajem godine za privlačenje investicija u KS

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju u Kantonu Sarajevo usaglasila je sa partnerima iz države Kuvajt održavanje investicione konferencije na kojoj će biti otvorene mogućnosti za dodatna ulaganja, osnivanje posebnog investicionog fonda te lakše ekonomsko povezivanje, posebno privatnog sektora.

Planirano je da konferencija bude održana u posljednjem kvartalu ove godine i to u Kuvajtu uz podršku i pokroviteljstvo vlade Kuvajta na visokom nivou.

To je rezultat nedavno uspostavljenih kontakata i posjete direktora Agencije Adnana Jašarevića prijateljskoj državi Kuvajt, a u okviru delegacije koju je predvodio zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović.

– Postoji značajan interes i volja partnera iz Kuvajta da se stvore mnogo bolji uvjeti za investiranje i oživi ekonomska saradnja. Imali smo niz vrlo sadržajnih sastanaka sa brojnim zvaničnicima i potencijalnim ulagačima. Dogovoreno je da se održi i forum, odnosno, konferencija, koja će biti snažan korak naprijed i poticaj za nove investicije, a tokom koje će se, osim zvaničnika obje zemlje, upoznati i ulagači sa vrlo konkretnim projektima i prilikama u Kantonu Sarajevo. To će biti šansa da se realni sektor poveže i da razvija projekte samostalno i uz pomoć okvira saradnje koju uspostavljamo – istaknuo je Jašarević.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia