online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Inspekcija naredila UNSA da poništi doktorat Sebije Izetbegović

Inspektorat prosvjetne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, Rješenjem od 03.aprila 2023.godine, naredio je Univerzitetu u Sarajevu da u vezi sa sticanjem diplome doktora medicinskih nauka Sebije Izetbegović primijeni član 77. stav Zakona o visokom obrazovanju KS i oglasi nevažećom diplomu doktora medicinskih nauka Sebiji Izetbegović.

U skladu sa navedenim članom Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, visokoškolska ustanova je obavezna poništiti i oglasiti nevažećom diplomu, dodatak diplomi i uvjerenje o stečenom zvanju u slučaju ako imalac diplome nije ispunio sve ispitne obaveze na studiju na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme izdavanja javne isprave, ovim zakonom i studijskim programom visokoškolske ustanove.

Rok za izvršenje donesene upravne mjere je 15 dana od dana prijema rješenja, uz napomenu da je Univerzitet u Sarajevu dužan u roku od tri dana, nakon isteka roka za izvršenje dostaviti Inspektoratu dokaz o izvršenju Rješenja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia