online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Inicijativa za smjenu menadžmenta KCUS-a nije dobila podršku u Skupštini KS

Skupštinsko zasjedanje u znaku brojnih zastupničkih  inicijativa. Usvojeno je, na prijedlog zastupnika Aljoše Čampare da studenti zlatne značke, studenti generacije i nagrađivani imaju prednost pri zapošljavanju u javnom sektoru. U okviru ove tačke dnevnog reda, zastupnici su najviše diskutirali o stanju u zdravstvu. Iako nije usvojena, pažnju u javnosti izazvala je inicijativa  za smjenu Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a.

Arijana Memić, zastupnica Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo, predložila je smjenu menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na čelu sa Sebijom Izetbegović. U obrazloženju je navela niz razloga poput neadekvatnog organiziranja zdravstvene zaštite stanovništva u uslovima pandemije, loše kadrovske politike, neprestanog politiziranja zdravstva.

No za ovu inicijativu nije bilo potrebne većine. Iako smo kontaktirali generalnu direktoricu kliničkog centra, nije odgovarala na  pozive TVSA. Upravo je prof. Izetbegović danima upozoravala na to da bi uskoro kapaciteti izolatorija na Podhrastovima upotpunosti mogli biti popunjeni. Iz Opće bolnice predložili su privremeno rješenje, što su aktuelizirali i pojedini zastupnici. Također, usvojena je i inicijativa zastupnice Danijele Kristić da se objekat vaskularne klinike što prije ustupi na korištenje Općoj bolnici za ove namjene.

Također, jedna od inicijativa koja je prihvaćena jeste i da ZZO KS što hitnije pristupi rebalansu budžeta, naročito imajući u vidu da urgentni centar Opće bolnici sada radi 24 sata u sedmici, a za to su im potrebna dodatna finansijska sredstva. Usvojena je i deklaracije koju je predložila zastupnica Jasna Duraković a kojom se osuđuje kamapanja protiv dr. Ismeta Gavrankapetanovića te mu se daje podrška u njegovoj borbi za jačanje zdravstvenog sistema.

Pogledajte

Berina Bevrnja Muratović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia