online slots game malaysia
Sarajevo

Imerzivna postavka i eksperimentalni muzički performans predstavljeni u Galeriji ‘Manifesto’

 Mjesec april u Galeriji savremenih umjetnosti “Manifesto” obilježen je sa dva eksperimentalna projekta – imerzivnom postavkom “Behut u cvatu”” i muzičkim performansom francuske umjetnice Claire Gapenne – Terrine, saopćeno je iz Galerije Manifesto. 

Postavkom “Behut u cvatu” suosnivači Galerije “Manifesto”, fotografkinja Ajla Salkić – Zidajnerka i ulični umjetnik Benjamin Čengić – Zian, predstavili su se publici u drugačijem svjetlu – ne samo kao organizacioni, već i autorski tim, prikazujući istovremeno vlastita shvatanja o ulozi umjetnosti i umjetničkih prostora.

U saopćenju se navodi da je u ambijentu koji grade Zidajnerkine fotografije u dugoj ekspoziciji i Zianove slike, održan Terrinin performans kojem je prisustvovalo oko stotinu posjetitelja. Radi se radikalnom muzičkom projektu zasnovanom na praksi eksperimenta a koji se žanrovski giba na tragu elektronike minimalističkog rukopisa, izvedenog na klasičnim postavkama noisa.

Nastup Terrine u Bosni i Hercegovini obilježen je saradnjom KRAK centra iz Bihaća i Manifesto galerije, a podržan je od  Francuskog instituta u Sarajevu.

U Galeriji “Manifesto” publika će ovaj mjesec imati priliku da prisustvuje razgovoru sa autorima izložbe “Behut u cvatu”, koji će biti održana 26. aprila u 19:00 sati.

Izložba će biti otvorena do 28. aprila, a zainteresovani je mogu posjetiti od utorka do subote u periodu od 12 do 20 časova, te nedjeljom od 12 do 14 časova, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia