online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je danas na sjednici donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Tako je Milanko Kajganić imenovan na poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Istovremeno, Daniela Milovanović je imenovana na poziciju predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske, Zinaida Husić, na poziciju predsjednika Okružnog suda Istočno Sarajevo, a  Bojan Stević, na poziciju predsjednika Okružnog suda u Trebinju.

Također, Denis Martini je imenovan na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Zenici, Dino Aličić na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Zavidovićima, Amela Šarić-Avdić na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Travniku, a Romana Rozić, na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Mostaru.  

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. novembra 2022. godine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia