SarajevoVijesti

Imenovane upravljačke strukture u ustanovama socijalne zaštite i zdravstva u KS

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici imenovala vršioce dužnosti predsjednika i članova sedam upravnih i jednog nadzornog odbora u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite i zdravstva Kantona Sarajevo. 

Rješenja o imenovanju privremenih upravljačkih struktura su donesena u skladu sa zakonskim procedurama i aktima te zahtjevima ustanova, a nakon što je Skupština KS prethodno izmijenila Zaključke o moratoriju u javnom sektoru i omogućila imenovanje upravljačkih struktura u ustanovama iz ovih oblasti, kako bi im se osigurao nesmetan rad i funkcionisanje u uvjetima pandemije. 

Na period do dva mjeseca imenovani su v.d. predsjednika i članovi Upravnog odbora KJU Kantonalni centar za socijalni rad, dok su na period do tri mjeseca imenovani v.d. predsjednika i članovi Nadzornog odbora KJU Gerontološki centar, v.d. predsjednika i članovi upravnih odbora KJU Porodično savjetovalište, Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, te JU Dom zdravlja KS, Zavod za javno zdravstvo KS, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.