online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Imamović, Matić i Šiljegović posjetili Centar za borbenu obuku OSBiH na Manjači

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, Jasmin Imamović, član Zajedničke komisije, Slavko Matić, te parlamentarni vojni povjerenik BiH, Boško Šiljegović, boravili su danas u radnoj posjeti Centru za borbenu obuku Oružanih snaga BiH (OSBiH) na Manjači.

Prilikom posjete, koja je realizovana zajedno sa predstavnicima Misije OEBS-a u BiH, članovi Zajedničke komisije i parlamentarni vojni povjerenik BiH, razgovarali su s predstavnicima Komande 5. pješadijske brigade OSBiH (sa sjedištem u Tuzli), čiji pripadnici na Manjači izvode vježbovne aktivnosti u sklopu vježbe „Dinamičan odgovor 23.“

Komandant brigade brigadir, Emir Kliko sa saradnicima, upoznao je članove Zajedničke komisije i parlamentarnog vojnog povjerenika BiH sa stanjem u brigadi, kao i sa aktivnostima koje se izvode na poligonu za borbenu obuku na Manjači.

Tokom obilaska bataljonske grupe lake pješadije iz sastava 5. pješadijske brigade OSBiH, članovi Zajedničke komisije i parlamentarni vojni povjerenik BiH obišli su i komandno mjesto brigade, koje se nalazi u zoni izvođenja završnog dijela vježbe „Dinamični odgovor 23.“

Komandant Komande i doktrine OSBiH brigadir Slaven Glavicki u ulozi direktora vježbe upoznao je članove Zajedničke komisije sa tokom i ciljevima izvođenja vježbe, te razmještajem jedinica na poligonu za borbenu obuku Manjača.

Ispred Zajedničkog štaba OSBiH, članove Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH i parlamentarnog vojnog povjerenika BiH pozdravio je i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH general – major Gojko Knežević, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia