online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ilidža: Program samozapošljavanja za 22 građanke

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, na prijedlog Komisije za odabir poslovnih planova, donio je Odluku o dodjeli sredstava na osnovu utvrđene Liste kandidatkinja po ukupnom broju ostvarenih bodova po kriterijima i mjerilima Javnog poziva za sufinansiranje samozapošljavanja žena s područja općine Ilidža.

Kroz ovaj program, koji je bio namijenjen isključivo ženama, 22 aplikantice dobit će novčana sredstva od Općine za poticaj i podršku u svrhu registriranja samostalnih djelatnosti.

Realizacijom ovog važnog programa, čija ukupna vrijednost iznosi 167.200 KM, Općina Ilidža će, shodno Zakonu o radu, u narednih 12 mjeseci isplaćivati poticajna sredstva za 22 žene s područja Općine Ilidža.

Za finansiranje ovog programa Općina Ilidža prvobitno je planirala izdvojiti 104.000 KM, no zbog velikog broja aplikacija osigurane su dodatne 63.200 KM, kako bi aplikantice koje su ispunjavale sve formalno-pravne uslove dobile poticaj za registriranje samostalnih djelatnosti.

– Svrha ovog programa bila je da pružimo što veću podršku građankama općine Ilidža. Nadam se da će ova podrška biti tek inicijalna kapsula u razvoju njihovih djelatnosti – rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, saopćeno je iz ove općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia