online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

I Privredna komora FBiH će zatražiti privremenu suspenziju akcize na naftu i naftne derivate

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH)  uputit će relevantnim institucijama dopis sa incijativom za privremenu suspenziju akcize na naftu i naftne derivate.

– Na osnovu naših kontakata sa kompanijama proteklih dana, u nastojanju da im se olakša poslovanje u okolnostima globalne inflacije, konstantnog povećanja cijena energenata i repromaterijala, te usložnjavanja kompletne situacije prouzrokovane invazijom Rusije na Ukrajinu, smatramo da se upravo kanališe ka takvom rješenju suspenzije akciza na gorivo – kazao je Feni predsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić, dodajući da je i federalni premijer nagovjestio da je to jedna od opcija.

U situaciji kada smo još nedovoljno oporavljeni od posljedica pandemije Covid-19, kako je dodao, javio se novi problem, sukob u Ukrajini, što je dovelo do značajnog rasta cijene barela nafte na svjetskom tržištu sa tendencijom daljnjeg rasta.

– Potražnja za naftom i njenim derivatima je takva, da se bez obzira na rast cijena, značajno ne smanjuje. Slično je i sa hranom, jer se na tome ne može štediti – dodao je Jašarspahić.

Naglasio je da će Privredna komora Federacije BiH nastaviti pratiti sva dešavanja koja utiču na poslovanje privrede, te relevantnim organima dostavljati informacije o problemima sa kojima su privrednici suočavaju, u cilju pronalaženja najboljih mogućih rješenja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia