online slots game malaysia
Sarajevo

Humanitarno udruženje Dobro.ba poslalo agregate i grijalice za narod Sirije i Turske

Humanitarno udruženja Dobro.ba jutros je iz Sarajeva otpremilo pomoć za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Turskoj i Siriji, koju je prikupilo u akciju  „Iskra toplote za porodice bez domova“.

Akcija je uspješno završena i kupljeno je 35 agregata, 50 električnih grijalica, 17 plinskih i sedam IC grijalica koje će uz pomoć partnerskih organizacija biti isporučene stanovništvu pogođenom zemljotresom. 

Sanin Ramezić, predsjednik Udruženja Dobro.ba, izjavio je novinarima da se to udruženje odmah nakon razornih zemljotresa u dvije zemlje opredijelilo za nabavku agregata i grijalica, kako bi    narod pogođen ovom prirodnom katastrofama, u privremenim smještajima imao grijanje.

– Vrijednost nabavljenih agregata i grijalica je 50.000 KM i vjerujemo da će to biti dovoljno bar za 50 porodica koje su bez svog krova, odnosno bez svoje kuće. U Turskoj i Siriji će se izvršiti distribucaija uz pomoć volontera koji su već raspoređeni na terenu, odnosno naših partnerskih organizacija MFS  Emmaus i Pomozi.ba. Jedan dio donacije ide za Siriju, a drugi prema Hatayu u Turskoj – kazao je Ramezić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia