online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Hrvatske stranke usaglasile prijedlog izmjena Izbornog zakona i poslale ga pregovaračima iz SAD i EU-a

Na sastanku predsjednika hrvatskih političkih stranaka, članice HNS-a BiH, koji je održan u utorak u Mostaru, usaglašen je konačan prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH i djelimičnih izmjena Ustava.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović kazao je novinarima kako je taj prijedlog poslan pregovaračima koji dolaze iz SAD-a i EU, a bit će poslan i drugim političkim stranka, sudionicima pregovor.

Po njegovim riječima, u prijedlogom se definira izbor članova Predsjedništva BiH, način izbora delegata u Doma naroda BiH i Kluba Hrvata Doma naroda Federacije BiH.

– Zajednički i jedinstven stav je da je to ona linija ispod koje nitko od nas neće ići – poručio je Cvitanović.

Po njegovim riječima, ta donja linija predstavlja „legitimno predstavljanje i konstitutivnost i ravnopravnost naroda u minimumu”.

Na pitanje što će se dogoditi ako se dogovor ne postigne, Cvitanović je odgovorio kako će stranke HNS-a na izvanrednom saboru u veljači odlučiti o daljnjim koracima.

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić kazao je kako pregovarački proces ide svome kraju i da će se „za dvadesetak dana znati ima li od ove zemlje išta ili nema”.

– Tu ćemo završiti priču o nekoj budućnosti BiH je li ona svijetla i jesu li zadovoljni svi konstitutivni narodi i građani ili je ona jedna tvorba koja se nalazi pred raspadom – ocijenio je Karamatić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia