online slots game malaysia
SvijetVijesti

Hrvatska: Povratak djece u niže razrede osnovne škole

Zbog izuzetno povoljne epidemiološke situacije, od danas se u Hrvatskoj sva djeca mogu vratiti u osnovne škole od prvog do četvrtog razreda.

Škole su otvorene za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole i učenici trebaju u ponedjeljak doći u školu, što povlači i obvezu dolaska u školu ili opravdanja izostanka, poručuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

Međutim, uvažavat će se objektivne okolnosti kao što su prijevoz učenika, preseljenje iz Zagreba zbog potresa ili subjektivne okolnosti, ako se roditelj boji poslati dijete u školu jer je u obitelji osoba koja boluje od teške bolesti zbog kojih se može izostati.

Svaki izostanak treba opravdati, a i učenik se u svakom trenutku može vratiti u školu te učitelji trebaju biti u školi, barem prema rasporedu nastave.

Prema Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) škola je sigurno mjesto za sve učenike. Učenici koji pokazuju simptome respiratorne bolesti, ako imaju izrečenu mjeru samoizolacije ili su zaraženi s COVID-19 ne bi trebali pohađati školu.

Ministarstvo preporučuje rad samo u jutarnjoj smjeni budući da u školi nema učenika od 5. do 8. razreda.

Prema procjenama, očekuje se kako u učionicama neće biti gužvi jer će velik dio učenika ipak nastaviti sudjelovati u nastavi putem tv programa i online, s tim da je do završetka osnovnoškolske godine u Hrvatskoj ostalo manje od tri tjedna.

U Hrvatskoj je jučer zabilježen jedan slučaj, dok prekjučer nije bilo zaraženih koronavirusom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia