online slots game malaysia
BiznisVijesti

Hotel Igman se prodaje putem neposredne pogodbe za 6,9 miliona maraka

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo objavila je novi javni poziv za prodaju hotela „Igman“ s depadansom i pripadajućim zemljištem, na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo kojom se, nakon neuspjele prodaje putem tendera, odobrava prodaja putem neposredne pogodbe u postupku male privatizacije. „Javni poziv za prodaju hotela „Igman“ putem tendera objavljen je putem Kantonalne agencije za privatizaciju 15. septembra 2021. godine, a obzirom da u predviđenom roku za prijavu ponuda, Agencija nije zaprimila ni jednu prijavu, 19. oktobra ove godine Komisija je tender proglasila neuspjelim“, kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Dodao je i da je Nadzorni odbor KJP „ZOI ’84“ Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Odluku o prodaji putem neposredne pogodbe donio nakon što je Komisija tender proglasila neuspjelim, a u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje imovine i dionica ili udjela preduzeća i Pravilnikom o postupku prodaje metodom neposredne pogodbe.

„Zainteresovani ponuđači dužni su uz ponudu dostaviti i Biznis plan koji podrazumijeva zadržavanje hotelsko-ugostiteljske, sportsko-rekreativne djelatnosti ili djelatnosti iz domena zdravstvenih usluga, te isto potvrditi i pismenom izjavom“, pojasnio je ministar.

Kriterij plaćanja, navode iz Ministarstva privrede, podrazumijeva isključivo plaćanje u novcu i to u periodu od tri godine od dana zaključenja ugovora, a u skladu s Biznis planom ponuđača koji će biti sastavni dio Ugovora.

Iz Ministarstva podsjećaju da je hotel “Igman” bio prodat 2008. godine ponuđaču „Full media“ d.o.o. Sarajevo, čija ponuda je bila jedina zaprimljena po javnom pozivu. “Po okončanju čitave procedure, konačna ponuda “Full media”-e je sadržavala 3,5 miliona KM kao početnu cijenu, i 14,5 miliona za nova finansijska ulaganja, odnosno rekonstrukciju, modernizaciju i opremanje objekta u periodu od dvije godine od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora. Međutim, ponuđač je u nekoliko navrata tražio produženje roka za potpisivanje ugovora, a obzirom da do potpisivanja istog nikad nije došlo, Komisija je prodaju proglasila nesupjelom 21.12.2009. godine”, naveli su iz Ministarstva.

Link Javnog poziva za prodaju hotela „Igman“ dostupan je na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/javni-poziv-za-prodaju-hotela-igman-metodom-neposredne-pogodbe

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia