online slots game malaysia
BiznisVijesti

Hotel Igman prodat 30 godina nakon rušenja

U Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo danas je potpisan ugovor o prodaji hotela “Igman” između prodavca – direktora KJP “ZOI ’84” d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca – direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova, te direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića. 

 – Potpisivanjem ugovora o prodaji, odnosno kupovini hotela Igman označili smo početak jedne uspješne saradnje. Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje – istakao je Granov. 

Dodao je da su u stalnim kontaktima s ministrom Delićem, ZOI-jem i drugim nadležnim institucijama.  

– Imamo veliku šansu, veliki potencijal i kao grupacija smo spremni da ulaganjima obogatimo turističke sadržaje na ovoj planini, jer nije dovoljno obnoviti ovaj objekt, potrebno je imati sadržaje koji će privući klijentelu na Igman. Mi smo zainteresirani i za neke druge projekte, nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže, jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijentelu iz Sarajeva doveli na planine – naveo je Granov.  

Kazao je i da je dosta predradnji već završeno, te da paraleno rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela “Igman”.  

Veliko mi je zadovoljstvo što smo konačno pronašli pravog kupca za hotel Igman i to 30 godina od njegovog rušenja. Vjerujem da će investitori uložiti daleko više nego što je to formalno ugovorom dogovoreno i da će ovo biti jedan od najatraktivnijih destinacija u Europi – naglasio je ministar Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia