SarajevoVijesti

Hota-Muminović: Stvoriti bolje uvjete u drugom polugodištu

Razmatranje modela rada odgojno-obrazovnih ustanova i početak nastave u drugom polugodištu bio je povod online sastanka ministrice za odgoj i obrazovanje Naide Hota – Muminović sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja KS.

Pojašnjeno je da su prilikom izrade Uputstva o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama KS, u razmatranje uzeti prijedlozi, primjedbe i sugestije direktora.

Bilo je riječi i o projektu „Tabla“, koji se trenutno realizira u 28 osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo, ali i o implementaciji aplikacije E-dnevnik u srednjim školama. „Ova aplikacija će omogućiti svim nastavnicima i roditeljima bolju povezanost i komunikaciju, dati informacije o postignutim rezultatima učenika, ali i istovremeno smanjiti vrijeme potrebno za administriranje obrazovnih procesa“, poručila je ministrica. Najavljena je i dogovorena kontinuirana saradnja i održavanje redovnih sastanaka ministrice Hota – Muminović i njenih saradnica sa direktorima osnovnih i srednjih škola u narednom periodu, a sve s ciljem unapređenja stanja u obrazovanju Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.